dudek heniA színek, a festészet és az alkotás szerelmese vagyok. Gyerekkorom óta rajzolok, festek, kézműveskedem. Ha a művészeti általános iskolában épp a gyurmázás, illetve szobrászkodás volt a feladat, amiatt sem mentem haza az órákról. Főleg illusztrációkat szeretek rajzolni, átadni rajzon színekkel és formákkal azt, amit valaki leírt vagy én elképzeltem. Lehet az gyerekmese, vers, próza vagy akár (az első szakmámból adódóan) biológiai-molekuláris illusztráció.

Falfestéssel először apukám nyomán találkoztam, ő hivatásos festő és mázoló. Akkor kezdett el komolyabban érdekelni ez a művészeti ág, amikor otthon dekoráltunk ki néhány falat. Sokaknak tetszett, kaptam néhány megrendelést: virágbolt falát, gyerekszobát festeni. Aputól pedig tanácsokat gyűjtöttem. Az új technikákból és próbálkozásokból tapasztalat lett, mára megismertem a csínját-bínját az ecseteknek, festékeknek, falfajtáknak. Legszívesebben saját ötleteket viszek fel a falra, de ha épp ismert mesefigura a gyerkőcök kedvence, abba is lelkesedéssel adom bele a tehetségem.

Falfestésen kívül foglalkozom még textil- és képkeretfestéssel, arcfestéssel, továbbá plakátok, logók és játéklapok kivitelezésével. Grafikus- és kiadványszerkesztőként dolgozom, belekóstoltam a fényképészetbe és a web designba is. Igyekszem a lehető legsokoldalúbb lenni. A Hamahama Természetjáró Egyesülettel pedig pár éve dolgozom együtt a túráik grafikai, főleg kitűző- és pólótervein, ami szintén a szívem csücske.

Ami pedig inspirál: az apró dolgok, az ősz színei, egy mosoly, amikor látni a téli, cudar hidegben a leheletet, a természet, egy jó novella, egy bögre finom kakaó és természetesen más ügyes alkotók… inspirálni és inspirálódni, keverni a digitális világ adta lehetőségeket a kézzel rajzolt elemekkel – röviden ezt mondanám a munkámról és az alkotásaimról.